Aunt Mabel`s lager det vi i dag kaller tradisjonell amerikansk bakst. Historien bak de mange godbitene er litt mer omfattende. De fleste amerikanske bakverk stammer fra europeiske tradisjoner – men som alt annet europeerne tok med over har også kakene blitt større og søtere og mer uimotståelige.
Donuts var for eksempel en Nederlandsk bolle som ble stekt i smult, og tidlig på 1800 tallet var søtsaken kjent som en lokal spesialitet i New York, som hadde et stort miljø med nederlendere. På midten av 1800 tallet begynte man å stikke et hull i deigen for å sikre at donut´en ble gjennomstekt og den luftige søtsaken vi elsker i dag var et faktum.
Muffins var fra England kjent som små bakverk basert på en gjærdeig som ble stekt i panne. Amerikanerne hadde ikke tid til å vente på gjæren og prøvde seg fram med først pottaske og senere bakepulver (som ble oppfunnet i USA på 1800-tallet). Muffins var raskt å lage og kunne fylles med så mangt. Først var muffins kjent som en rask måte å lage frokost på, og senere fant man på å utvikle de mange søte variantene vi først og fremst forbinder med muffins i dag.
Cookies, eller kjeks, er det eldste bakverket vi kjenner til. Men de store myke cookiene med sjokoladebiter i, ble servert første gang på restauranten Toll House i Massachusetts på 1930-tallet. Da var de ment som følge til is, heldigvis er de fantastiske alene også!