Lukk

MILLBA OG AUNT MABEL'S

OM MILLBA
Moderne bakeri

Millba AS ble etablert sommeren 1999 og er et moderne bakeri for produksjon av amerikanske kaker av premium kvalitet. Fra Millbas anlegg i Skien produseres det kaker til over 20 land i Europa og Asia. Folk i 20 land fra Norge i nord til Singapore i øst, spiser hver uke 1 million saftige Aunt Mabel´s produkter.

På Millba er vi ca 130 ansatte fra 20 forskjellige land og bedriften er utnevnt til IA ambassadør på grunn av arbeidet som gjøres med arbeidsmiljø og integrering. 

Millba er sertifisert etter den globale BRC standarden. Vi ble første gang sertifisert i 2003 som det første bakeriet i Norden.

AUNT MABEL´S HISTORIE
Tradisjonell amerikansk bakst

Aunt Mabel`s lager det vi i dag kaller tradisjonell amerikansk bakst. Historien bak de mange godbitene er litt mer omfattende. De fleste amerikanske bakverk stammer fra europeiske tradisjoner – men som alt annet europeerne tok med over har også kakene blitt større og søtere og mer uimotståelige.

Donuts var for eksempel en Nederlandsk bolle som ble stekt i smult, og tidlig på 1800 tallet var søtsaken kjent som en lokal spesialitet i New York, som hadde et stort miljø med nederlendere. På midten av 1800 tallet begynte man å stikke et hull i deigen for å sikre at donut´en ble gjennomstekt og den luftige søtsaken vi elsker i dag var et faktum.

Muffins var fra England kjent som små bakverk basert på en gjærdeig som ble stekt i panne. Amerikanerne hadde ikke tid til å vente på gjæren og prøvde seg fram med først pottaske og senere bakepulver (som ble oppfunnet i USA på 1800-tallet). Muffins var raskt å lage og kunne fylles med så mangt. Først var muffins kjent som en rask måte å lage frokost på, og senere fant man på å utvikle de mange søte variantene vi først og fremst forbinder med muffins i dag.

Cookies, eller kjeks, er det eldste bakverket vi kjenner til. Men de store myke cookiene med sjokoladebiter i, ble servert første gang på restauranten Toll House i Massachusetts på 1930-tallet. Da var de ment som følge til is, heldigvis er de fantastiske alene også!

RÅVARER
Kun det beste er godt nok

Når man baker kaker er det en tett sammenheng med hva slags råvarer man bruker og hvordan opplevelsen av det ferdige bakverket er. På Millba er vi kompromissløse i jakten på de beste råvarene og det har vi vært helt siden starten i 1999.

Ferske norske egg fra frittgående høner, den verdenskjente sjokoladen fra Belgia, blåbær fra Canada, egenutviklet syltetøy som produseres av utvalgte leverandører og melk fra norske gårder er bare noen av råvarene som er med og gir produktene særpreget som Aunt Mabel’s produktene er kjent for. Alle Aunt Mabel’s produktene er bakt uten palmeolje.

BLI KUNDE
Vil DU Selge våre produkter?

Ta kontakt med våre samarbeidspartnere

Norge
Baxt AS
E-post
Sverige
United Bakeries Sweden AB
E-post
Finland
Europicninc Oy
E-post
Danmark Dagligvare
United Bakeries Danmark ApS
E-post
Danmark KBS
Reitan Distribution A/S
Færøyene
P/F Poul Michelsen
E-post
Malta
Nectar Ltd
E-post
Singapore/Vietnam /Brunei
Frosts Food and Beverage Pte Ltd
E-post
TA MEG TIL TOPPEN